Kuchenne rewolucje w Zielonej Górze

i

Autor: AKPA/Scereen Facebook "Kuchnia na Górce"

Gastornomia

"Kuchenne Rewolucje" w Zielonej Górze. Magda Gessler odmieniła kolejny lokal. Czas na "Zielono i już"!

Za nami 8. odcinek "Kuchennych Rewolucji". Tym razem Magda Gessler odwiedziła Zieloną Górę, by pomóc właścicielom restauracji "Kuchnia Na Górce". Czy w lokalu widać już zmiany? Jaki był finał rewolucji? Więcej szczegółów znajdziecie w artykule.

W czwartek 24 października, premierę miał 8. odcinek z nowego sezonu "Kuchennych Rewolucji". Magda Gessler dotarła do lokalu o nazwie "Kuchnia Na Górce", która znajduje się przy ulicy Niecałej 2f. To pomysł na biznes 28-letniej właścicielki Ewy. Czy restauracja przeszła test pomyślnie? 

"Kuchenne Rewolucje" w Zielonej Górze!

Pomysł na biznes miał być prosty, a lokal powinien przyciągać tłumy. Niestety tak się nie stało, pomimo że restauracja oferowała tradycyjne posiłki. - Mamy stałych klientów, ale jest ich mało. Jesteśmy schowani, brak reklam, a one też dużo pomagają – wyznała kelnerka Ania.

Głównym problemem "Kuchni Na Górce" była lokalizacja lokalu – przedmieścia Zielonej Góry, z dala od centrum. Dlatego restauracja nie przyciąga tak wielu gości, jak zakładała pani Ewa. Dodatkowo właściciele borykali się z problemami finansowymi. - Stary szyld ściągnęłam, bo nie wyglądał on zbyt dobrze, a na nowy mnie po prostu nie stać - mówiła Ewa, co dodatkowo wpływa na brak widoczności lokalu.

To koniec złej passy. W ramach "Kuchennych rewolucji", "Kuchnia Na Górce" zamieniła się w "Bistro Zielono i już".

"Bistro Zielono i już". Menu

Po "Kuchennych Rewolucjach", Zielona Góra zyskała nowy lokal "Bistro Zielono i już". Sprawdźcie co można tam zjeść! Poniżej publikujemy przykładowe propozycje z karty menu:

  • Rosół z domowym makaronem - 21,50 zł
  • Zupa pomidorowa ze świderkami i kwaśną śmietaną - 21,50 zł
  • Żurek na swojskim zakwasie, puree ziemniaczane, jajko i okrasa - 29,50 zł
  • Schab smażony na smalcu, puree z okrasą, buraki domowe i mizeria z koperkiem - 46,50 zł

Menu Magdy Gessler:

  • Jajka faszerowane pieczarkami i koperkiem, podane na sałacie rzymskiej - 23,50 zł
  • Zupa szczawiowa mus śmietanowy, farsz z pieczarkami i koperkiem 29,50 zł
  • Schab łączony z karkówką puree chrzanowe, fasolka szparagowa 50,50 zł
  • Gołąbki wieprzowo-cielęce 2 szt. sos pomidorowy, puree ziemniaczane 39,50 

Zobaczcie, jak wygląda nowy lokal. Wybieracie się tam? 

Najlepsze restauracje na walentynki 2024 w Zielonej Górze. Oto nasze TOP10: